650 – osaluskorda kolmel esimesel puhkepäeva matkal!

mai 18, 2021

Suurim rõõm on näha, et jalgrattamatkad on endiselt väga populaarne viis enda liikuma motiveerimiseks!

On näha, et matkalised on virtuaalmatkad kenasti vastuvõtnud ja osaletakse just sel ajal, millal matkalistele kõige paremini sobib. Kuid endiselt on näha, et peaaegu pooled osaluskorrad tulevad pühapäevasel päeval, kas põhjuseks on harjumus või hoopiski see, et tegemist on puhkepäevaga jääb igaühe enda otsustada.

Tervenisti 650 osaluskorda oleme saanud kirja esimese kolme virtuaalmatkaga, mis on suurepärane saavutus, arvestades, et infot oleme levitanud vaid oma kanalite ja Rattaklubi fännide kaudu. Võtame esimesed kolm matka kokku, hooaja avamatk toimus Pärsti mõisa juurde, mis tundus meile täitsa paras sihtkoht arvestades matka pikkust ca 20km edasi-tagasi. Samuti on tee Pärsti mõisa juurde pigem vähese liiklusega, mis on esimeseks matkaks hea meeldetuletus, kuidas rattaga maateel liigelda. Matkal osales 238 puhkepäeva matkalist, lisaks saime hulgaliselt väga toredaid pilte ja emotsioone, et matka hooaeg algas. Tänavu otsustasime virtuaalmatkal osaluse valideerimise jätta sihtkohast tuleva kontrollküsimusele. Iga matkapunkti kohta mõtleme küsimuse välja meie või sihtkohaga seotud inimene. Avamatka Pärsti mõisa kontrollküsimuse vastus on: “Oma õele” vastus oli kenasti kirjas Pärsti mõisa värava juures oleval infotahvli viimases lõigus.
Matkasarja teine etapp viis matkalised Saarepeedile, kus on mitmekülge discgolfi rada. Ning loomulikult huvitab paljusid see kruvide arv, tõsi 17ne kruviga oli discgolfi rajakaardi tahvel kinnitatud aluraami külge, 16 kruvi külgedel ja üks keskel. Matkal osales 210 ratturit, kellest 110 võtsid puhkepäeva rattamatka ette traditsioonilisel pühapäeval.
Kolmanda puhkepäeva rattamatka sihtkohaks valisime Loodi Põrguoru, mis oli meil kavas samuti eelmisel aastal, kui virtuaalmatkadega esimest korda algust pidime tegema. Tol korral, kes mäletab oli meil murekohaks see, et Põrguorule pääseb ligi kahest suunast ning meie märgitud infoleht oli esimesel päeval vaid ühele poole parklasse märgitud, sellest õppides võtsime sel korral vastuse infotahvlilt, mis asub mõlemal pool parklas 🙂 Vastus küsimusele on: “18m” täpselt nii sügav on Paistu ürgorg.

Kuid ega esimese kolme matkaga hooaeg juba läbi pole. Käimas oleva nädala esmaspäevast võõrustab matkalisi Kildu ratsakeskus (matka info).

Meeldiv on näha osalejate nimekirjadest, et matkale on jõudnus ka neid, kes pole varem Puhkepäeva rattamatkadel osalenud ning on palju neid, kellele on see iga suviseks traditsiooniks. Tuletame meelde, et matkasarja viimase matka sihtkohaks oleme märkinud kaupluse Velo&Moto, kus toimub loodimine, kuid selgub ka Viljandi külje all olev punkt, kus jõuab iga matkaline ennelõunal läbi käia ja kella 12:00ks loosimise juurde tulla. Tänavu Velo&Moto kaupluse soovil, kes on auhinnad välja pannud, loositakse peaauhind ehk jalgratas välja kõigi 18 matkal osalenud matklaiste vahel.

Viljandi Rattaklubi TOETAVAD

https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Roger_puit-1.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Kekkila.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Viljandi.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Bedfactory.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2022/03/Balti-Rehviseadmed-logo-sinine.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Eleväli-1.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Kulka_logo_sin.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Reaalprojekt-1.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/VELOMOTO-RED-NOBG.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Viljandi_metall.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/Espak-1.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/pinska.png
https://rattaklubi.ee/wp-content/uploads/2021/04/ukukeskus.png

ÄRA KÕHKLE, TULE RATTATRENNI!

Ole kursis!